Duurzaamheid op vakantie

Duurzaamheid vinden wij belangrijk. Daarom proberen we dit ook over de volledige breedte van het bedrijf aan te pakken.

Energie:

Zowel op de camping als op de boerderij is alle verlichting vervangen door LED verlichting. Dit zorgt er niet alleen voor dat alles goed verlicht is in het donker. Het bespaard ook veel energie ten opzichte van traditionele verlichting. Ook wanneer u 's avonds gebruik maakt van het sanitair gebouw, helpt de LED verlichting dus mee om energie te besparen.


Zonnepanelen:

Wist u dat alle elektriciteit die nodig is om de camping te voorzien, vanaf 2022 wordt opgewekt door zonnepanelen? Er worden in 2022, 54 zonnepanelen geïnstalleerd. Dit is voldoende om alle 20 kampeerplaatsen te voorzien van elektriciteit. Zo bent u ook op vakantie duurzaam bezig.


Afval scheiding:

Elke dag produceren al onze gasten afval. Om dit zo duurzaam mogelijk te maken hebben wij ervoor gekozen om diverse soorten afvalstromen te creëren. Dit doen we door middel van meerdere afvalcontainers aan te bieden. U kunt hierbij denken aan papier/karton, glas, plastic & metaal en restafval. Op deze manier proberen wij uw verblijf nog verder te verduurzamen.


Weidegang:

We stoppen echter niet bij de camping met het verduurzamen van ons bedrijf. Ook op de boerderij gaan we hierin door. Zo zijn wij trotse leverancier van Weidemelk. Dit betekend dat onze koeien minimaal 720 uur in het weiland lopen. In de praktijk ligt dit aantal uren zelfs nog veel hoger. Dat is ook hoe het hoort, koeien in de wei.


VLOG:

Daarnaast leveren wij melk die VLOG gecertificeerd is. Dit betekend dat al het voer van onze koeien gegarandeerd vrij is van gentechnologie. Het grootste gedeelte van ons voer verbouwen we volledig zelf.


Biodiversiteit:

Als laatste proberen we de biodiversiteit op ons bedrijf te verhogen. Omdat we midden tussen de natuurgebieden wonen is het belangrijk om deze natuur te ondersteunen. Dit doen we bijvoorbeeld door sommige weilanden laten te maaien, zodat vogels de kans krijgen om hierin te broeden. Ook proberen we bloemen- en kruidenrijke plaatsen te creëren waar insecten zoals de bij en de hommel zich helemaal thuis voelen.